Uutta ja vanhaa

Mustavalkoinen on uusinta uutta ja uuden 50mm F/1.2:n testiajoa. Alempi on jo vanha ruutu, jossa halusin korostaa entisestään sen kultaista värimaailmaa ja kokeilla uusia oppeja.

Viimeiset kaksi viikkoa olen keskittänyt energiani eri presettien ja actioneiden tekemiseen. RGB- ja LAB-curvet ovat tänä aikana tulleet niin tutuiksi, että kaikki aiemmat käsittelyt tuntuvat tyystin vanhanaikaisilta. Valitettavasti Adoben päätös olla käyttämättä erillisväri-curveja Lightroomissa aiheuttaa nyt paljon harmaita hiuksia, sillä iso osa mm. filmiä matkivista prosesseista vaatii ennen kaikkea koskemista kaikkien kanavien curveihin. Etu olisi kuitenkin huima, jos erillisvärit voisi säätää kuntoon suoraan raakamateriaalista, 16bittinen TIFF kuitenkin häviää aina RAW:lle. Lisäksi on suorastaan älytöntä availla kuvia erikseen Photarissa, jos kaikki muu käsittely on jo tehty Lightroomissa *lyö päätä seinään*.

Tällä tyypillä näyttäisi olevan kerättynä loistavia filmiä matkivia digikuvia, sama herra myy myös Photoshop Actioneitään netissä: http://vetpan.tumblr.com/. Jokin kuvafeedi olisi itsellekin hyvä, mutta monen feedin ylläpitäminen samaan aikaan tuntuu turhan vaivalloiselta. Ehkäpä tiputtelen hyvät ruudut vain tänne blogin puolelle ja Instagram vastatkoon kännykuvatulvasta.