Sigma 85mm F/1.4

sigma_85mm_f1_4

Kirjoittelin taannoin kokemuksia Canonin 85mm F/1.2L:stä, jonka korvasin myöhemmin 135mm:n F/2.0L:lla 85:n hitaan tarkennuksen vuoksi. Canonin yksilö on myös mestari väriaberraation tuottamisessa, pinkkiä hohtoa oli täydellä aukolla enemmän kuin missään L-lasissa. Henkilöitä kuvatessa 135mm on hieman liian pitkä, ja 50mm:ssä taas on täydellä aukolla sekä terävyys, että tarkennusongelmia, joten jäin kaipaamaan jotain tähän väliin.

Sigma julkaisi sittemmin otsikon mukaisen linssin, joka arvosteluiden mukaan päihittää Canonin n. tuplasti kalliimman kilpailijansa sekä terävyydessä että tarkennusnopeudessa. Ensifiiliksellä lasi on juuri sitä mitä luvattiinkin. Nopea, super terävä heti F/1.4:stä lähtien ja rakenteellisestikin miellyttävä. Linssin paras puoli on kuitenkin sen bokeh, joka on rauhallisen pehmeää, kuten ylläolevista testikuvista voi nähdä. Sigmalla on myös muita L-sarjaa selkeästi haastavia uusia linssejä ja on outoa ettei Sigma ole brändännyt pro-lasejaan samalla tavoin kuin Canon omiaan.

Moni ammattilainen on varmasti yhä siinä uskossa, ettei punaraitaisten linssien lisäksi ole muita vaihtoehtoja, ja tämä on sääli. Sigmat vs Nikonit vs Canonit rinnatusten osoitteessa: http://www.the-digital-picture.com.