Tehoa ihoprosesseihin

ihot

ihot

Nyt kasoittain lähiksiä ja niissä ihoja putsanneena tuli taas tehostettua omaa työprosessia uusilla Photoshopin actioneillä. Käsi pystyyn, ketä kiinnostaa mennä sieltä mistä aita on matalin, mutta missä myös lopputulos on paras? Hi Pass on paras ystäväsi, kun halutaan tasoittaa ihoa valon luomia varjoja menettämättä. Airbrush sekä eri pehmennyssuotimet tekevät ihosta luonnottoman ennen kaikkea ihohuokosten varjojen katoamisen vuoksi. Yllä kolme esimerkkiä eri ihon tasoitusmenetelmistä. En tehnyt ihan täydellisen kaavan kautta, eli maskit ovat epätarkkoja ja pohjalla ei ole mitään käsittelyä, idea toivottavasti kuitenkin tulee ilmi.

Tarkkasilmäisimmät huomaavat kuinka hipass säilyttää valon ja ihotekstuurin alkuperäisen fiiliksen, muiden tehdessä muovista  "barbie-ihoa".

Lyhyin oppimäärä hipassin käyttöön tulee tässä. 1. Siivoa ihosta suurimmat epäkohdat 2. Tee siivotusta tasosta kaksi uutta tasokopiota (Layer 2, Layer 3) 3. Pehmennä (Gaussian Blur) toista tasoa reilusti, niin että iho tasoittuu täysin sumeaksi ja terävöitä kolmatta tasoa kevyesti 4. Valitse kolmannen tason kohdalla valikoista Image > Apply image 5. Valitse avautuneen ikkunan Layer-valikosta toinen taso (pehmennetty, Layer 2), Blending-valikosta Add, napsauta invert päälle ja lopuksi Scale asetetaan arvoon 2. Paina ok.

Nyt Photoshop luo hipass-välimuodon molemmista tasoista. Kolmostason (Layer 3) sekoitustilaksi tulee valita Linear light, jonka jälkeen voit säädellä opacityllä haluamasi tasapainon ihon terävyyden ja pehmeyden välille. Siirrä tasot kansioon ja maskaa kansiosta esiin osat joita haluat pehmentää (eli pelkkä iho). Lopuksi lisätään ripaus kohinaa, ihohuokosten kokoisella pehmennyksellä (esim. Gaussian Blur 0.8px), Black & White-adjustment -tason ja Overlayn avittamana. Koko prosessista kannattaa pyöräyttää action, jotta homma sujuu jatkossa nopeammin. Lähiksille ja puolilähiksille täytyy tietysti tehdä omat actioninsa, koska ihon tekstuurin koko vaihtelee. Prosessia joutuu tekemään useita kertoja, jotta hahmottaa sopivat arvot kullekin kuvalle.

Kokovartalokuviin käytän eniten Airbrushia, sillä ihohuokoset menevät tuolloin olemattoman kokoisiksi. Lähiksiin kuitenkin Hi Pass on monesti paras vaihtoehto, eikä välttämättä kaipaa Airbrushia lisäksi lainkaan.