Hiuskuvaa

hair

hair

Viimeaikoina on tullut puuhattua niin paljon nettisivujen parissa ja jopa tehtyä hieman videota, että oli jo aikakin ottaa kamera käteen ja kuvata vaihteeksi stilliä. Kesän lähestyessä studio jää varmasti pienelle käytölle, joten voi olla että tämä oli viimeinen studiokeikka hetkeen. Kuvasimme tiistaina Goldwellin tämänvuotiseen Goldwell Color Zoom Challenge -kisaan kampausta luottohiustaiteilijani ja stylistin voimin. Kampaus vaati paljon valoa joka suunnasta mutta pyrkimyksenä oli silti saada aikaan kontarstikas kuva melko voimakkailla varjoilla. Lähiksiä tai puolilähiksiä kuvatessa huomaakin kuinka tärkeää valojen balansointi on, pieni muutos valon kulmassa ja tehossa saattaa tehdä ihmeitä kokonaisuuteen. Kauempaa kuvatessa yksityiskohtiin, kuten ihon tasaisuuteen ei tarvitse kiinnittää yhtälailla huomiota, joten esim. nk. dramaattinen valo on helpompi tehdä.

Kampaus oli sen verran moniulotteinen että sen kaikkien eri osien tasainen valaisu oli ehkä haasteista suurin. Sopivan valojen tasapainon löydyttyä varsinaisten kuvien ottoon meni kuitenkin yllättävän vähän aikaa ja nyt on edessä enää kuvien läpikäyntiä ja käsittelyä.

Jokaiselta kuvauskerralta on tärkeää oppia jotain uutta, eikä siltä voi onneksi  välttyä. Tällä kertaa tajusin että suoraan ylhäältä tuleva valo on minulla aivan liian vähässä käytössä. Löysin sen kautta jopa pari valaisutekniikkaa joita olen huomaamatta etsinyt

Kesä on ovella ja kesäkuu on jo täynnä kuvauksia. Sama varmasti jatkuu heinäkuussa joten oppimisprosessi saa taas hyvin tuulta purjeisiin. Heinäkuun Skotlannin reissulta odotan myös paljon. Jää nähtäväksi mitä säät tänä vuonna sallivat.